#navbar-iframe { height:0px; visibility:hidden; display:none; } {border: 1px dashed #CCC;}

woensdag 10 juli 2013

Zomerrecept Bosbessen Courgette Brood


Een grote hobby van mij is koken. En een van mijn favoriete recepten om te maken is dit brood.
Het is echt een zomerbrood gevuld met bosbessen, jammie :) Makkelijk om klaar te maken en lekker om op te eten bij het ontbijt in de tuin! Dit is zeker een van de lekkerste brood recepten die ik ken.

Ingredienten voor vier kleine broden:
-3 eieren (licht geklopt) 
-250 ml zonnebloemolie
-3 theelepels vanille extract
-560 gram suiker
-450 gram fijngehakte courgette
- 675 gram bloem
-1 theelepel zout
- 1 theelepel zelfrijzend bakmeel
- 1/4 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel kaneel
- 500 gram bosbessen

Recept voor vier kleine broodjes:
Verwarm de oven op 175 graden voor en vet de vier mini broodvormpjes (of cake vormpjes) in.
Klop de eieren licht op en voeg de olie, suiker, en vanille extract toe, en roer het totdat het een glad beslag is. Voeg daarna de fijngehakte courgette toe samen met de bloem, zout, bakpoeder, zelfrijzend bakmeel en de kaneel. Roer weer tot een glad beslag, voeg daarna voorzichtig de bosbessen erdoorheen. Vervolgens verspreid je het beslag over de vier broodvormpjes.

Bak het voor 50 minuten in de oven (als je in plaats van vier twee broodvormen hebt gebruikt bak dan 1 uur en 20 minuten) Laat het 20 minuten afkoelen in de broodvormen, en daarna helemaal laten afkoelen zonder broodvorm





Geen opmerkingen:

Een reactie posten